Cum îl lăuda Revista Time pe Ceaușescu și ce spunea despre realizările României

Cum îl lăuda Revista Time pe Ceaușescu

Cum îl lăuda Revista Time pe Ceaușescu

Cum îl lăuda Revista Time pe Ceaușescu

Rezultatele lui Nicolae Ceaușescu după primul an la conducerea României au fost relatate cu entuziasm de către revista americană Time.

Publicația i-a dedicat, în 1966, celui mai tânăr lider comunist din Europa de Est de la acea vreme coperta ediției din 18 martie.

Săptămânalul american scria laudativ la adresa dictatorului, în 1966, prezentând progresul economic al țării, noile hoteluri de pe litoral și numărul mare de investitori occidentali care au venit în România.

Trecând în revistă realizările comunismului din toate țările socialiste din Europa de Est, corespondentul publicației laudă progresul economic obținut de români în comparație cu restul vecinilor săi.

„Dacă România este pe ultimele locuri în privința libertății culturale, merge, fără îndoială, înainte din punct de vedere economic. Cu o rată de creștere de 13% anual, România se află mult în fața altora. Chiar și măsurată după PIB, se află pe locul patru din șapte: în spatele Germaniei de Est, Cehoslovaciei și Poloniei, dar în fața Iugoslaviei, Ungariei și Bulgariei.”

Cum îl lăuda Revista Time pe Ceaușescu și realizările României

Corespondentul la București al săptămânalului american amintește de numeroase investiții occidentale în România socialistă.

“Firma vest-germană Gutehoffnungshütte a câștigat o cotă de 20 de milioane de dolari din construcția combinatului siderurgic mamut de la Galați, aflat la capătul românesc al Dunării. (…) Demag și Siemens, Krupp și M.A.N. s-au adăugat investițiilor germane din România, care au depășit 50 de milioane de dolari. Orlandi, din Italia, construiește o fabrică de pâine de un milion de dolari în România.

Pepsi va fi îmbuteliat în curând în România. Japonezii vând vapoare României la schimb cu cherestea, pe care o transformă apoi cu inteligență în instrumente muzicale. Pechiney, din Franța, are un contract pentru o fabrică de aluminiu la Slatina. ASEA, din Suedia, construiește locomotive electrice în valoare de 10 milioane de euro pentru a înlocui monștrii românești cu aburi.

Chatilon din Milan are în construcție o fabrică de anvelope lângă Brăila, în timp ce Carle&Montanari, din Italia, va contribui la talia deja amplă a României cu o fabrică de ciocolată la București“, acestea sunt doar câteva dintre companiile din Vest interesate de colaborarea cu regimul comunist românesc.

Like pe Facebook ProSmart.ro

Citeste si articolele:

Pe NIMENI nu interesează! Elevă de 12 ani din România în grupul celor mai deștepţi oameni din lume!

10 fraze memorabile care îți vor schimba percepția asupra vieții

Mai multe informatii noi pe proSmart.ro